mandag 29. april 2013


Turen fra Gøteborg og hjem startet i vind og godt vær. Men som vi er vant med når vi kommer kjørende fra utlandet blir veistandarden dårligere når vi kommer hjemover. Fra Oslo og opp til Reinsvoll var det humpete med snøbyger, men forholdene på plassen var slik at det gikk greit å få landet. Der ble vi møtt av klubbmedlemmer, -meget hyggelig!
Vi er godt fornøyd med turen, og er mange gode opplevelser og erfaringer rikere. Når det gjelder navigasjon og planlegging fungerer det meget godt med kombinasjonen www.yr.no og flymet. Vi brukte også det norske notamkontoret og lokale fasiliteter når det passet slik.
Et godt tips for beskrivelse av reiseruta i reiseplanen er å bruke IFR waypoints som finnes i de fleste gps'er. Det er fint å bruke www.ippc.no til innleveringen, men ikke helt enkelt å skrive det slik at alt blir godkjent første gang du bruker det. Men mye hyggelige folk på Notamkontoret. Det er bare å ringe og spørre etter hjelp.
Flyging i utlandet er langt mindre vanskelig en man skulle tro. God planlegging er den viktigste faktoren, og når man sier eller gjøre noe galt på radioen (for det gjør man) rettes det opp av tålmodige ATC betjenter.
Har du ikke forsøkt deg på langtur i utlandet ennå, men har litt lyst er vår anbefaling klar. Planlegg og reis, du vil garanteret få fine opplevelser og lære mye.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar